Unha receita para degustar nos fins de semana do 23 e 24 e do 30 e 31 deste mes no que participan 24 locais hostaleiros
O programa comprende exposicións, actuacións, concertos musicais, intervencións artísticas e visitas guiadas
Clasificada como “Patrimonio Nacional”, a gastronomía xorde como un marco diferenciador da herdanza cultural dun pobo. Falar dos sabores tradicionais é viaxar polos marabillosos aromas de pratos saborosos, confecionados minuciosamente e con coñecemento, que se adaptan ás estacións do ano e aos produtos que a natureza, xentilmente, ofrece.
O concello de Monção, co río Miño ao pé e a Galiza na outra marxe, ofrece un vasto cardápio de paladar caseiro e gostoso que comprende, entre outros manjares, o “Cordeiro á maneira de Monção”, popularmente coñecido como “Foda á Monção”, un prato apreciado e recoñecido como unha das “7 Marabillas Gastronómicas de Portugal”.
Dada a súa historia, tradición e autenticidade, o Municipio de Monção promove, en conxunto con 24 restaurantes do concello recomendados pola confeción e presentación deste prato, o “Mes do Cordeiro á maneira de Monção” que se desenrolará nos fins de semana 23 e 24 e 30 e 31 deste mes.
Esta iniciativa, pretende destacar o sabor único deste prato con tradición local, así como proporcionar aos amantes do bo garfo a oportunidade de saborear este manxar delicioso do guión gastronómico monçanense.
Na mesa, o “Cordeiro á maneira de Monção” pide a compañía dun Alvarinho aromático ou un tinto, verde e refinado, ben como as afamadas Roscas de Monção, doce local electo como unha das 7 marabillas da repostería nacional. Na visita a un dos restaurantes participantes, os clientes reciben un voucher, incluíndo unha visita guiada ao Museo Alvarinho, entrega de pequeno agasallo e oferta de Roscas de Monção.
Nos vindeiros dous fins de semana, a degustación do “Cordeiro á maneira de Monção” ou “Foda á Monção”, é complementada por un conxunto de iniciativas culturais e musicais promovidas polo Municipio, cuxo obxectivo consiste en transformar unha visita a Monção nunha “aventura” auténtica e enriquecedora con sensacións agradábeis para todos.
Desta forma, nunha parcela da Confraría da Foda de Pias coa Real Confraría do viño verde tinto, están previstas actuacións entre o Cordeiro á maneira de Monção e Viño Tinto Local. Os días 23 e 30, ás 11.00 h, no Museo Alvarinho, cun máximo de 16 persoas para cada actuación e previa inscrición.
Os días 24 e 31, polas 10.30 h, o programa presenta visitas guiadas no Museo Monção.