Os días 1, 2 e 3 de novembro a romería do Noroeste Peninsular “Nai de Todas as Feiras” será o punto de encontro de portugueses e galegos
Clasificada cono Patrimonio Cultural Imaterial (PCI) de Portugal, a singular feira, a nai de todas as feiras”, exibirá este galardón, por segunda vez, en máis de tres séculos de existencia.
Nesta feira, un verdadeiro ex-líbris e escaparate do Noroeste Peninsular, conta con mais de 400 tendas, onde se vende, práticamente, de todo un pouco. Este é o principal evento de outono da Galiza-Norte de Portugal, con séculos de história e tradición, xuntando a venda de produtos a sabores, tradicións e rituais singulares que se manteñen ben vivos.
A roupa e calzado, os textiles, cerámica, os utensilios agrícolas, as tasquiñas, o gando bovino, caprino e ovino, os produtos do campo, as maquinarias agrícolas, os parques de diversión e una infinidade de outros atrativos, prometen facer as delicias dos visitantes.
O dia 1 de novembro (Dia de todos os Santos) é o dia principal e o 2 de novembro, está destinado á “Feira das Trocas”. Así mantense a tradición da muda dos produtos adquiridos na véspera que, por alguna razón, non se acomodan ao noso gusto. Este ano, polo feito de coincidir o dia 3 de novembro en domingo, a feira prolóngase por tres días.
Manda a tradición que, nas noites de 31 de outubro a 1 de novembro, a Feira dos Santos é o destino para probar os viños novos e saborear os petiscos locais cono os rojões, as moelas, as bifanas e os variados pratos de bacallau, entre muitas outras viandas. Nas tasquiñas animanse as noites ao son dos concertos que dan paso ás célebres desgarradas.
Na Pista de carreiras os xinetes mostran a beleza do noso cabalo, o Garrano, nas carreiras de cabalos que terán lugar o día 1, a partir das 15.00 h. Ass inscricións dos xinetes recoprrerán el local antes de la prueba.
Celebrando o rexistro fai un ano da inscrición deste certame no Inventario Nacional do Patrimonio Cultural Imaterial (PCI) de Portugal, será descuberta unha placa conmemorativa na capela de São Bento.