Redacción 12/09/2020

Aberto o prazo de inscrición para o Taller de Inmersión á repostería sefardí

Terá lugar o venres 18 de setembro ás 19 h na Aula Uned (Convento de San Domingos) de Tui

 

 

A concellería de Turismo do Concello de Tui oferta, dentro do programa de actividades das Xornadas Europeas da Cultura Xudía, un taller de inmersión á repostería sefardí. Correrá a cargo de Abigail Cohen, propietaria da única pastelaría con obradoiro artesanal de pastas xudías existente en España, a Pastelería “La Candela” en Hervás.

 

O obradoiro constará dunha parte de introdución á cultura sefardí, os seus costumes, ingredientes básicos e a cociña kosher así como ás festividades xudías e os seus doces para continuar, xa coas mans na masa, aprendendo a elaborar os produtos. Os participantes levarán despois a receita e unha mostra das pastas elaboradas.

 

Trátase dunha oportunidade para saborear ricos doces, que Abigail Cohen elabora con mimo, o vindeiro venres 18 de setembro ás 19.00 horas, na Aula Uned (Convento de San Domingos) de Tui.

 

O taller de inmersión á repostería sefardí está dirixido aos profesionais do sector da hostalaría, restauración e alimentación así como a persoas interesadas nesta temática. As inscricións se realizan na Oficina de Turismo, de forma presencial, no teléfono 677 418 405 ou no correo turismo@tui.gal.

 

O obxectivo do Concello de Tui é contribuír á consolidación dunha oferta turística diferenciada arredor do patrimonio xudeu de Tui que incremente os recursos que, para turistas e visitantes, ofrece á nosa cidade.

 

Esta actividade forma parte do programa “Sabores de Sefarad” que promove a Red de Juderías – Caminos de Sefarad á que pertence o concello de Tui.

 

O 26 de outubro continuará o programa en Tui coa presenza de Javier Zafra, auto do libro “Sabores de Sefarad, los secretos de la gastronomía judeo-española, que abordará unha xornada sobre esta temática.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Personalizar Cookies
Privacidad